A miskolci horgász döbbenetesen hatalmas harcsát fogott és itt még nincs vége a történetnek

Megosztás

Kifogta a gigantikus méretű halat, majd visszaengedte a vízbe. Több ember segítsége kellett ahhoz, hogy a partra tudják vonszolni az óriási zsákmányt, amelyt végül mégis hagytak elúszni.

A miskolci Zalkodi András sikerétől hangos a pecás közösség. Május utolsó két hétvégéjén feleségével és egy barátjával együtt próbálkozott. A vágyott nagy halat nem sikerült kifogni, de 30 és 60 kiló közöttiekből több is a horgára akadt, most pedig itt a harmadik százas, amely – mint az a „bajszosokra” jellemző – az éjszakai órákban “érkezett”. A módszer a már jól bevált spannolós, a csali egy tenyeres ezüstkárász – írja a Boon

„Az asszonnyal horgásztam, és az egyik barátom is jelen volt, de még így is segítséget kellett kérni, hogy partra tudjuk húzni” – mesélte Zalkodi András. Még elárulta, a halak hosszát szokta csak mérni a kíméletes bánásmód érdekében, de korábbi fogásai alapján már jól be tudja azonosítani, hogy melyik haladhatja meg a 100-as álomhatárt.

„Érdekessége, hogy sárga színű volt. Biztos, hogy nem fogta még meg senki. Ez sem mai gyerek már, ezek a nagyok biztosan legalább 40 évesek. Még mindig vannak a tóban olyan harcsák, amelyek nem voltak még horgon, vagy ha voltak is, megléptek” – állapította meg a 242 centiméteres harcsáról.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek